PlasmaMade Air Sensor

PlasmaMade, bekend van de revolutionaire filters voor afzuigkappen, heeft nu een unieke Air Sensor aan het assortiment toegevoegd. Met deze Air Sensor kunt u de luchtvochtigheid, koolstofdioxide, TVOC (mate van vervuiling) en de temperatuur meten. De bijbehorende app zorgt ervoor dat u de gemeten waardes eenvoudig kunt uitlezen op uw smartphone of tablet.

Wat maak de Air Sensor van PlasmaMade zo handig?
Met de 4 standaard basiswaarden krijgt u via de app inzicht en advies hoe u eenvoudig het juiste leefklimaat kunt bereiken. Allereerst is dit belangrijk voor uw gezondheid maar zeker ook voor uw portemonnee. Zoals iedereen weet is de luchtkwaliteit erg belangrijk voor de gezondheid.

Wat wordt er gemeten en waarom?
* De temperatuur in de door u gekozen ruimte. Deze is belangrijk om een comfortabel leefklimaat te bereiken. Een te hoge temperatuur kan een oncomfortabel gevoel geven en tevens lusteloosheid tot gevolg hebben. Een te lage temperatuur kan eveneens een oncomfortabel gevoel geven en tot gevolg hebben dat uw weerstand afneemt.
* De luchtvochtigheid is eveneens erg belangrij, omdat een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot een verminderde weerstand en bijvoorbeeld droge ogen. Een te hoge luchtvochtigheid kan daarentegen zorgen voor een versnelde schimmel- en bacteriegroei in de ruimte en kan daardoor ziektes veroorzaken en de weerstand doen afnemen.
* De koolstofdioxide of CO2 waarde is erg belangrijk om een juiste indicatie te geven van het leefklimaat in de door u gekozen ruimte. Een lage CO2 waarde is het meest comfortabel om in te leven, een licht verhoogde waarde kan geen kwaad echter is het beter om deze laag te houden. Een te hoge waarde kan leiden tot hoofdpijn of een gevoel van lusteloosheid en verlies van concentratie, waardoor u een zeer onbehaaglijk gevoel ervaart.
* De TVOC waarde geeft inzicht in de mate van vervuiling in de ruimte. Hoe lager deze waarde is hoe beter. TVOC’s worden veroorzaakt door bijvoorbeeld koken, klussen, roken, of de wasmachine en droger in uw woning. Kortom alles wat gas of stof oplevert. Een te hoge concentratie TVOC kan longproblemen, hoofdpijn, een geïrriteerde neus en/of astma veroorzaken.

Optioneel is een fijnstofmodule bij te bestellen in de app. Met deze fijnstofmodule kan men PM 1, PM 2,5 en PM 10 meten. Met fijnstof geldt eveneens: hoe lager deze concentratie is, des te beter. Fijnstof wordt veroorzaakt door koken, open haarden, stofzuigen, kaarsen etc. Een te hoog gehalte fijnstof kan tot gevolg hebben dat u luchtwegproblemen krijgt of zelfs erger, dat dit in de longen komt. Zelfs de ultra fijnstoffen onder PM 1 kunnen in het bloed komen waardoor in het ergste geval deze zelfs kanker kunnen veroorzaken. Fijnstof wordt gezien als het grootste probleem van de toekomst. De fijnstofmodule kan eenvoudig op het board van de app worden geplaatst en zal direct de data weergeven.

Waar kan de sensor geplaatst worden?
De PlasmaMade Air Sensor kunt u eenvoudig in iedere ruimte plaatsen. Hij is bovendien heel eenvoudig te installeren; u meldt de sensor eenmalig aan op het WiFi netwerk en hij is geïnstalleerd.

De PlasmaMade app
In de PlasmaMade app maakt u direct contact met de PlasmaMade Air Sensor. U krijgt vervolgens direct inzicht in de luchtkwaliteit van de gekozen ruimte. Mochten er veranderingen in de luchtkwaliteit zijn, dan meldt de app dat direct. De app kijkt bovendien naar data uit de directe omgeving en baseert hier mede zijn advies op. Zo heeft u altijd een comfortabel binnenklimaat.